PROFESORII VOR FI ÎN GREVĂ GENERALĂ PE 22 MAI

0
212

Sindicatele din Educație au anunțat că majoritatea profesorilor au votat pentru declanșarea grevei generale în învățământ, luni,  22 mai, hotărârea fiind  adoptată la nivel național cu un procent de 71,29%. De asemenea, o grevă de avertisment va avea loc, astazi, între orele 11:00 și 13:00, în toate școlile din România în care profesorii sunt membri ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ. Asta înseamnă că în cele 2 ore nu se vor ține cursuri.

Anunțul sindicatelor vine cu aproximativ o lună înainte de susținerea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, precum și cu o lună înaintea încheierii anului școlar pentru restul elevilor. De altfel, liderii de sindicat au avertizat că susținerea examenelor naționale ar putea fi afectată de greva generală.

Revendicările sindicaliștilor se referă, în principal la  majorarea salariilor personalului din învățământ, în conformitate cu importanța socială a muncii prestate, plecând de la principiul salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic.

De asemenea se doreste creșterea anuală a investițiilor în învățământ, pentru îmbunătățirea bazei materiale și a infrastructurii si renunțarea la aplicația EduSal și înlocuirea acesteia cu un program informatic de salarizare gestionat și administrat de Ministerul Educației“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =