ZIUA BUJORULUI

0
269

Astăzi, 15 mai,  este  Ziua Bujorului şi este primul an când sărbătorim, oficial, bujorul drept Floare Națională a României. Bujorii au înflorit în rezervaţiile naturale de peste tot din țară. În ciuda vremii mai reci, florile s-au deschis și au îmbrăcat în roşu câmpuri întregi. Pe dealurile din Zau, în judeţul Mureş, vin mulți oameni să admire bujorii de stepă chiar dacă nu și-au deschis petalele toți. Rezervația din Zau se întinde pe 3 hectare şi jumătate și din anii 70 atrage tot mai mulți oameni. Mai multe poteci au fost amenajate de-a lungul timpului pentru ca turisții să poată vedea florile de aproape.

Legea prin care bujorul a fost declarat Floare Națională a fost promulgată în octombrie anul trecut. În scopul marcării acestei zile, anual se organizează, la nivel naţional şi local, un Festival al bujorului, eveniment horticol, în care vor fi expuse în aranjamente peisagistice şi ornamentale diferite specii de bujor.

Legea mai prevede că autorităţile administraţiei publice locale pot organiza anual expoziţii florale centrate pe bujor şi vor putea amenaja în parcuri şi grădini publice spaţii rezervate cultivării florii de bujor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 7 = 10