GRĂDINIȚA, OBLIGATORIE DE LA VÂRSTA DE 4 ANI

0
519

Din toamnă, devine obligatorie grupa mijlocie la grădiniță. Așadar, copiii care au acum 4 ani vor deveni prima generație cu cel puțin 13 ani de educație școlară.

În jur de 180.000 de copii de 3 și 4 ani vor concura în săptămânile care urmează pentru un loc în grădinițele de stat. Pentru învățământul preșcolar nu există noțiunea de arondare pe circumscripții, însă contează apropierea de domiciliu și de locul de muncă al părinților. O grupă de grădiniță nu poate avea, de principiu, mai mult de 20 de membri, dar, cu acordul inspectoratului, cifra poate fi extinsă la 23.

Deși legea care extinde învățământul obligatoriu există de cinci ani, dar nu a fost aplicată autoritățile nu au făcut grădinițe noi și nici nu au angajat personal suplimentar. Sunt zeci de comune și sute de sate unde nu există nici grădiniță, nici creșă.

Statul român a alocat peste 100 de milioane de euro unor viitoare servicii de educație timpurie complementară. Cei care vor creeze spații de îngrijire pentru copiii mici, asigurând inclusiv personalul pot primi până 250.000 de euro finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

50 + = 54