PESTE 700 DE SOFERI AU RĂMAS FĂRĂ PERMIS, ÎN MINIVACANȚA DE 1 MAI

0
187

În minivacanța de 1 mai, care tocmai s-a încheiat, peste 700 de șoferi au rămas fără permis de conducere. Polițiștii au dat peste 100 de amenzi în valoare de aproape 45 de mii de lei, majoritatea aplicate șoferilor care au încălcat regulile de circulație, dar au fost și 13 persoane sancționate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. Din cele  776 de permise de conducere reținute,  120 au fost  pentru consumul de alcool la volan. 13 șoferi din peste 150 testați cu aparatul Drugtest au rămas de asemenea fără carnet din cauza consumului de droguri și a altor substanțe interzise. De asemenea, la intrarea la festivalurile de pe litoral, nu a fost permis accesul în cazul a 125 de persoane, care aveau asupra lor substanțe interzise.  300 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Dacă unii au avut probleme cardiace sau reacții alergice, alții au suferit diverse traumatisme și 12 persoane  au fost transportate la spital. Pompierii au dat și ei amenzi în valoare de peste 80 de mii de lei pentru diverse deficiențe în prevenirea producerii unor incidente și nerespectarea condițiilor de siguranță în localurile de pe litoral.

Minivacanta de 1 mai s-a lăsat cu amenzi uriaşe date și  de inspectorii sanitari veterinari. Au fost  aproape 1.300 de controale în toată țara, iar sancţiunile au depășit un milion 600 de mii de lei. În doar primele două zile ale minivacanței,  inspectorii sanitari veterinari au verificat peste 720 de localuri, 93 de pensiuni turistice, 16 restaurante de tip catering, 42 de cofetării și patiserii,  90 de supermarketuri, 165 de magazine şi încă alte o sută de diverse unităţi alimentare. Inspectorii au decis suspendarea activităţii a 6 dintre acestea și  au cerut închiderea altor 6.  Au fost confiscate aproape 350 de kilograme de carne, produse din carne, peşte, ouă şi produse lactate care prezentau un risc pentru sănătatea celor care le-ar fi consumat.

Controalele au vizat condiţiile de igienă în care erau depozitate și preparate alimentele. Inspectorii sanitari veterinari au descoperit mizerie, produse expirate, etichetate necorespunzător sau scoase la vânzare fără respectarea condiţiilor de temperatură.

Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziţia numarul 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =