NOI SUME ȘI CONDIȚII PENTRU CAZAREA ȘI HRANA REFUGIAȚILOR UCRAINENI

0
206

Guvernul a modificat, în ședința de miercuri, legislația privind acordarea de sprijin şi asistență umanitară de către statul român refugiaților din Ucraina. Noile reglementări privind sumele acordate pentru cazare și hrană se vor aplica începând cu 1 mai.

Potrivit noii hotărâri în primele patru luni consecutive, beneficiile vor fi compuse dintr-o sumă pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în cuantum diferenţiat, respectiv de 750 lei/lună pentru persoana singură şi 2.000 lei/lună pentru o familie, precum şi dintr-o sumă pentru acoperirea cheltuielilor de hrană în cuantum de 600 lei/lună pentru fiecare persoană.

Începând cu a cincea lună până la finele anului,  beneficiile se vor rezuma la acordarea de bani doar pentru cazare, respectiv de 750 lei/lună pentru persoana singură şi 2.000 lei/lună pentru o familie

Pentru prima lună, singura condiţie pentru ca refugiații să primească sprijinul financiar este ca aceștia  să fie beneficiari ai protecţiei temporare. Pentru următoarele 3 luni, solicitantul şi membrii familiei acestuia, care îndeplinesc condiţiile pentru a fi încadraţi în muncă pe teritoriul României, să fie înregistraţi la una din agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă sau, după caz, să fie încadraţi în muncă pe teritoriul României. De asemenea , trebuie să aibă înscrişi la școală copiii minori. Începând cu a cincea lună, banii pentru cazare se vor acorda numai celor care au reușit să își găsească un loc de muncă. Pentru a le fi decontate sumele solicitanţii trebuie să depună o cerere la primărie, iar administraţia locală va verifica dacă sunt îndeplinite condițiile de acordare a sumelor pentru hrană și cazare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

26 + = 30