IMPORTURI INTERZISE PENTRU 5 PRODUSE AGROALIMENTARE DIN UCRAINA

0
203

Comisia Europeană va interzice importurile a 5 produse agroalimentare din Ucraina, până pe 5 iunie. Comisia a ajuns la un acord cu țările est-europene în scandalul cerealelor ieftine. Astfel, importurile de grâu, porumb, rapiță, semințe și ulei de floarea soarelui vor fi interzise temporar în România, Ungaria, Polonia, Bulgaria si Slovacia,  state afectate de cerealele ieftine din Ucraina. Aceste cinci produse reprezintă peste 90% din importurile agricole din Ucraina.

În plus, Comisia Europeană le acordă 100 de milioane de euro fermierilor din țările care au ridicat această problemă.

România ar putea primi despăgubiri de 30 de milioane de euro pentru fermierii afectați de prețurile de dumping ale grânelor din Ucraina.

Polonia, o țară mult mai mare decât România, ar putea primi puțin peste 39 de milioane de euro, Ungaria aproape 16 milioane, Bulgaria aproape 10 milioane de euro și Slovacia peste 5 milioane de euro.

Cât despre alte produse alimentare ucrainene, precum făina, zahărul, lactatele ori mierea, oficialii nu s-au pronunțat, deși fermierii care le produc spun că înregistrează pierderi pentru că nu pot concura cu alimentele ieftine din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =