ÎNMATRICULAREA ȘI RADIEREA MAȘINILOR SE VA FACE ONLINE

0
175

Peste un an am putea să înmatriculăm și să radiem mașinile direct  de acasă, fără sa mai facem drumuri  inutile.

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică de Ministerul Digitalizării, șoferii vor fi scutiți de birocrație, iar documentele vor fi încărcate direct pe o platformă care trebuie realizată de Ministerul de Interne.

130.000 de autoturisme noi au fost înmatriculate anul trecut, arată datele Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări. Iar 37.000 au fost înscrise în primele 3 luni din acest an, cu 27 % mai mult față de aceeași perioadă din 2022. Numărul este într-o continuă creștere, însă procedurile înseamnă multe drumuri pentru cetățeni.

Acum, cine vrea să-și înmatriculeze o mașină trebuie să meargă la Direcția de Permise unde depune o serie de documente, printre care cererea și fișa de înamatriculare, o copie după polița RCA, buletinul, dar și dovada pentru plata plăcuțelor de înmatriculare. După ce proiectul va fi adoptat, angajații Ministerului Afacerilor Interne au la dispoziție un an să dezvolte platforma, care va fi asemănătoare celei de pe care oamenii își pot elibera online cazierul judiciar. Din februarie, peste 80.000 de persoane și-au scos un cazier online, iar 1,7 milioane au cont pe ghiseul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 + = 39