SCADE PREȚUL LAPTELUI DE CONSUM

0
212

Guvernul, reprezentanţii procesatorilor şi ai reţelei marilor magazine au convenit o reducere a preţului pentru laptele de consum pe o perioadă de şase luni, în cadrul unor consultări care au avut loc, ieri, la Palatul Victoria, cu participarea prim-ministrului Nicolae Ciucă. Deși nu este precizată valoarea reducerii, conform unor surse, este vorba despre o înțelegere pe șase luni să scadă prețul laptelui cu 20%, începând de la 1 mai. Scăderea prețului se aplică pentru laptele românesc care este peste 7 lei litru la raft laptele proaspăt produs in România.

Totodată, pentru susținerea fermierilor și a pieței laptelui, care au suferit pierderi cauzate de războiul din Ucraina, Guvernul a decis să acorde ajutoare financiare în două etape, in valoare totala de 22 de milioane de euro.

Primele plăți se vor face începând cu 15 mai  pentru cererile depuse de crescătorii de vaci de lapte până la data de 23 martie. Ulterior, va fi organizată o a doua sesiune de depunere a cererilor de plată, plățile urmând să se facă, pentru aceste cereri, în al doilea semestru al anului 2023.

O altă măsură de sprijin a industriei laptelui va fi aceea ca procesatorii să beneficieze de o primă de 10% din valoarea producției prelucrate în România. Proiectul de act normativ se află deja în analiza și dezbaterea Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 73