TARIFELE RCA, PLAFONATE DE ASTĂZI, TIMP DE 6 LUNI

0
287

Prețurile polițelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto vor fi plafonate începând de astăzi și  până pe  11 octombrie 2023. Atenție însă, tarifele plafonate se vor putea aplica doar contractelor încheiate în această perioadă, nu și  contractelor de asigurare RCA semnate deja.
Concret, tarifele de primă maxime pentru polițele RCA vor trebui stabilite de fiecare asigurător în parte la nivelul celor practicate la data de 28 februarie 2023.
Pentru ca prețurile plătite de șoferi să fie cât mai mici, pe lângă plafonarea tarifelor polițelor RCA, s-a mai stabilit și limitarea la 8% din prima netă de cheltuieli a comisioanelor de distribuție aferente contractelor RCA.
Plafonarea este soluția temporară pe care au luat-o guvernanții în contextul majorării prețurilor la polițele RCA din ultima perioadă, inclusiv ca urmare a inflației, dar și ca o măsură de preîntâmpinare a majorării așteptate a acestora, în urma retragerii autorizației de funcționare a societății de asigurări Euroins România, lider de piață, la acel moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 65 = 75