“ACCEPTĂ PLATA CU CARDUL”, O CAMPANIE ANAF

0
259

Fiscul începe campania națională „Acceptă Plata cu Cardul” în colaborare cu Asociația de Plăți Electronice din România. Companiile mici și mari sunt încurajate să permită clienților plățile electronice. De altfel, de la 1 ianuarie, magazinele cu vânzări de peste 50.000 de euro sunt obligate să introducă dispozitivele electronice de plată.

Campania va dura câteva luni. Acum România are 330.000 de terminale de plată electronice.

Plățile electronice au cunoscut o explozie în România și ne situăm la acest capitol, pe locul 3 în Uniunea Europeană,  după Estonia și  Ungaria.

Totuși, multe companii mici se feresc să introducă plățile cu cardul. În momentul de față, 6 din 10 companii acceptă plățile făcute prin card bancar în magazin.

Un prim motiv – invocat de jumătate dintre patronii de companii mici este că implementarea din punct de vedere tehnic este complicată.

Jumătate dintre cei care au afaceri mici au răspuns că nu intenționează să introducă plata prin card ori alte modalități electronice.

Conducerea Consiliului Întreprinderilor Mici și Mijlocii speră ca această campanie de informare „Acceptă Plata Cu Cardul” să fie de folos și să îi lămurească pe mulți patroni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

83 + = 88