REGULI NOI PENTRU PROGRAMUL RABLA LOCAL

0
237

Ministerul Mediului a modificat regulile programului Rabla Local, care, la mai bine de o jumatate de an de când a fost aprobat de autorități, nu a fost încă lansat. Una dintre noile reguli stabilește că cei care vor primi 3.000 de lei pentru casarea unei mașini vechi nu vor putea să-și cumpere, timp de trei ani, o mașină cu un nivel de poluare mai mic de Euro 5. Înainte, restricția viza mașinile cu normă de poluare de până la Euro 4.

Pentru a face programul mai atractiv pentru primării și astfel să participe cât mai multe, procentul de finanțare acordat în cadrul programului a fost modificat astfel: 80% de la Administrația Fondului pentru Mediu  și 20% de la primărie, iar asta înseamnă 2400 de lei de la  AFM și 600 de lei de la primărie.

Înainte, stimulentul pentru casarea unei mașini vechi trebuia acoperit în mod egal de primării și de autoritățile pentru mediu.

Pentru a participa în cadrul programului Rabla Local, solicitantul de finanțare are următoarele obligații: să se asigure că primăria în raza căreia își are domiciliul și unde este înregistrat autovehiculul uzat participă în cadrul programului, să respecte procedura internă elaborată la nivelul primăriei; să încheie contractul de finanțare cu primăria; să caseze și să radieze din circulație autovehiculul uzat, ulterior semnării contractului de finanțare; să se asigure că respectă condițiile pentru a beneficia de stimulentul pentru casare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 62 = 64