25 MAI 2023, TERMEN DE DEPUNERE DECLARAȚIE UNICĂ (FORMULARUL 212)

0
313

ANAF a anunțat termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice, privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice.

Termenul-limită pentru depunerea Declarației Unice de către persoanele fizice este 25 mai 2023, iar eprezentații instituției recomandă ca formularul să fie trimis prin mijloacele electronice.

De asemenea, pentru completarea şi depunerea declarației, contribuabilii pot solicita sprijin la numărul de telefon 031.403.91.60, prin e-mail sau accesând Formularul de contact disponibil pe site-ul ANAF.

                                              COMUNICAT

 Termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) este 25 mai 2023.

Recomandăm ca Declaraţia Unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, respectiv:

– prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV);

– pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:

  • apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60;
  • prin e-mail,      accesând      Formularul      de      contact      disponibil  pe portal  https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spațiul Privat Virtual.

În plus, pe pagina de Facebook a ANAF și pe canalul de Youtube vor fi publicate materiale video referitoare la descărcarea, completarea și depunerea DU.

Alte informații detaliate despre Declarația Unică pot fi accesate la următorul link:   

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Despre_DU_2023.pdf

De asemenea, în lunile aprilie și mai, ANAF va organiza seminarii web în cadrul cărora se vor prezenta completarea și depunerea Declarației unice (212) pentru categoriile de venituri pentru care exista obligația depunerii.

Cine depune declarația unică?

Declarația unică se completează și se depune de către:

-persoanele fizice care au realizat în 2022, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/și din străinătate și care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal

-profesioniștii, astfel cum sunt reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare

-persoanele fizice care obțin venituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe

-persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

23 + = 25