AJUTOARE DIN PARTEA ROMÂNIEI PENTRU POPULAȚIA SIRIANĂ

0
205

Două aeronave de transport C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, execută astazi o misiune de transport aerian în sprijinul populaţiei siriene, afectată de cutremurele din 6 februarie. Ministerul Apărării Naţionale informează  că, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din 9 februarie, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, aeronavele militare vor transporta bunuri materiale donate de statul român. Una dintre aeronave va zbura pe ruta Otopeni – Gaziantep (Turcia), iar cealaltă va avea ca destinaţie oraşul Beirut (Liban).

Între timp, numărul morţilor raportat în Turcia şi Siria a depăşit 37.000, în vreme ce alte zeci de mii de persoane au fost rănite. Tot mai puţini supravieţuitori sunt găsiţi printre dărâmături, cu toate că speranţe încă mai există.

Cu peste 31 000 de decese înregistrate doar în Turcia, cutremurul din data de 6 februarie a devenit oficial cel mai grav seism din istoria modernă a ţării.

Forţele Aeriene Române au mai executat astfel de misiuni umanitare şi în anul 2011, când un alt cutremur major s-a produs în Turcia, precum şi în anul 2019, în Albania, arată MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =