PESTE 100 DE AUDIENȚE, ANUL TRECUT, LA AVOCATUL POPORULUI-BIROUL TERITORIAL PLOIEȘTI

0
358
Sursa foto: Arhivă

2022 a fost un an încărcat la Buzău, pentru reprezentantul instituţiei Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploieşti. Mai exact, peste 100 de cetăţeni, care s-au simțit nedreptățiți de măsurile sau de deciziile unei autorităţi publice, au fost primiți,  anul trecut, în audiențe la biroul aflat în sediul Consiliului Judeţean Buzău. Cetățenii trebuie să știe că acordarea audienţelor este gratuită, iar cererile adresate instituţiei Avocatul Poporului sunt scutite de taxă de timbru.

Privind raportul de activitate la Buzău al reprezentantul instituţiei Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploieşti se constată că, față de anii de dinainte de pandemie, a crescut numărul audiențelor.

Prin petițiile formulate, cetățenii au sesizat faptul că, din diverse motive, unele dintre acestea întemeiate, autoritățile le-au lezat drepturile lor constituționale.

Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice, faţă de abuzurile suferite din partea funcţionarilor publici sau autorităţilor centrale; administraţiei locale și instituţiilor publice. Nu intră în competenţa instituţiei Avocatul Poporului actele autorităţii judecătoreşti, ale Parlamentului, Preşedintelui sau ale Guvernului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 59 = 61