INFECȚIILE RESPIRTORII, ÎN CREȘTERE ȘI LA RM SĂRAT

0
231

Și la Râmnicu Sărat crește numărul de cazuri de infecții respiratorii. Tot mai mulți pacienți se prezintă la Camera de garda a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat sau la medicii de familie și sunt diagnosticați cu viroze. De asemenea, în unitatea medicală sunt tratați și bolnavi cu gripă și Covid-19.

Ieri, în secția de Boli Infecțioase din Rm. Sărat, erau internați 6 pacienți cu gripă și alți 6 diagnosticați cu Covid-19.

Pentru prevenirea infecțiilor respiratorii, medicii recomandă spălarea frecventă a mâinilor sau dezinfecția lor ori de câte ori e necesar. De asemenea, este recomandată purtarea măștii de protecție în spațiile închise aglomerate și slab ventilate.

Pentru reducerea transmiterii virusurilor respiratorii în școli și grădinițe se impune aerisirea frecventă a sălilor de clasă, dar și curățenia și dezinfecția suprafețelor și obiectelor din unitățile de învățământ înaintea începerii cursurilor. De asemenea, părinții trebuie să monitorizeze atent starea de sănătate a celor mici.

Reprezentanții Spitalului Municipal Râmnicu Sărat precizează că unitatea medicală are suficiente medicamente antivirale necesare pentru tratarea pacienților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

44 + = 52