2 MILIOANE DE ROMÂNI ÎȘI SERBEAZĂ ASTĂZI ZIUA NUMELUI, DE SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL

0
196

Aproape două milioane de persoane îl au ca patron spiritual pe Sfântul Ioan Botezătorul, prăznuit sâmbătă, 7 ianuarie, potrivit datelor oferite de Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor. Este vorba despre 1.975.838 de bărbaţi şi femei.

Sfântul Ioan Botezătorul are o însemnătate importantă în lumea creștină, fiind cel care l-a botezat pe Mântuitorul Iisus Hristos, în râul Iordan.

În ebraică, numele sfântului este Iohanan, care înseamnă „Dumnezeu a avut milă”, „Cel miluit de Dumnezeu”, „Cel agreat, sau iubit de Dumnezeu”.

Pe 7 ianuarie, când este sărbătorit Sfântul Ioan Botezătorul, este sărbătorit și Crăciunul pe rit vechi.

Cele mai comune nume sărbătorite de Sfântul Ioan Botezătorul: Ioan, Ionuţ, Ion, Ionel, apoi Nelu, Ionică şi Ioniţă, iar la femei, numele de botez cele mai cunoscute sunt: Ioana, Ionela, Oana, Ionica, Nela,  Ionelia, Jana, Onuţa.

Proiect de lege: 6 și 7 ianuarie, zile libere legale

 Un proiect de lege depus anul trecut prevede ca zilele de 6 și 7 ianuarie, când sunt sărbătorite Boboteaza și Sfântul Ioan Botezătorul, să fie libere legale. Proiectul a fost aprobat de Senat și așteaptă votul decizional în Camera Deputaților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 59 = 66