CONTRACTE SEMNATE PENTRU ÎNCĂ 3 LOTURI DIN A7

0
188
Sursa foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a fost prezent, joi, la Bacău, la semnarea contractelor între Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi UMB pentru construcţia celor 3 loturi ale autostrăzii Focşani – Bacău, parte din viitoarea A7 „Autostrada Moldovei”.

Constructorul român care a câștigat licitația are la dispoziție 6,5 miliarde de lei (fără TVA) și 30 de luni pentru a finaliza lucrările pe cele 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău, finanțată prin PNRR:

-Lotul 1 (Focșani – Domnești Târg) : 35,60 km

-Lotul 2 (Domnești Târg – Răcăciuni): 38,78 km

-Lotul 3 (Răcăciuni – Bacău): 21,52 km

Tot astăzi s-a semnat la Bacău contractul de finanțare prin PNRR pentru construcția Autostrăzii Focșani-Bacău, contract cu o valoare totală de 9,1 miliarde de lei.

Prezent la eveniment, preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că regiunea Moldovei va avea, după 30 ani de aşteptare, o autostradă.

„Ministerul Transporturilor a semnat, până acum, prin PNRR, contracte de 18 miliarde lei. Este o premieră pentru România şi pentru Ministerul Transporturilor. Numai astăzi s-au semnat contracte în valoare de 6,5 miliarde lei. Ieri, împreună cu toţi parlamentarii, ne-am asumat un buget al României în care, pentru prima oară, avem 7,2% prinşi la investiţii. Dacă se va menţine acest ritm, vom avea şi prima oară în România un buget cu 7,2% la investiţii, dar şi realizate. Cred că aici este marea provocare”, a subliniat Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =