PERICOLUL ARTIFICIILOR S-A MUTAT PE INTERNET

0
192

 

Pericolul artificiilor s-a mutat în mediul on-line! Oricine poate cumpăra petarde interzise prin lege, după o singură și simplă  căutare pe internet. Fenomenul nu este de ieri de azi, ci de ani buni și ia amploare în perioada sărbătorilor. Este o situaţie pe care polițiștii buzoieni încearcă să o țină, totuși, sub control.

Polițiștii buzoieni spun că există două piețe de pe care se achiziționează petarde, pocnitori sau alte produse pirotehnice periculoase. Cert este că de răspundere penală nu scapă nici cei care cumpăra aceste produse de pe internet.

Deși pericolul artificiilor s-a mutat în mediul on-line, atât vânzătorul, cât și cumpărătorul pot fi depistați, spun polițiștii buzoieni.

Oamenii legii atrag atenția că cele mai periculoase produse pirotehnice sunt pocnitorile și bateriile de petarde cu mai multe focuri. Asemenea bombe sunt și mai periculoase dacă nu au instrucțiuni în limba română.

Inflația și-a spus cuvântul și la acest capitol. Spre exemplu, dacă înainte o cutie de pocnitori costa până la 25 de lei, acum, prețul acestora, în unele cazuri, s-a dublat. Așadar, iubitorii de ,,zgomote” sunt sfătuiți să se rezume la artificii, pentru că nu costă nici mult și nici nu implică dosare penale sau amenzi usturătoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

89 + = 96