UPDATE:BUGETUL PE 2023, DEZBĂTUT ÎN PLENUL REUNIT AL PARLAMENTULUI

0
217

UPDATE: Legea bugetului de stat pe anul viitor a fost adoptată, pe articole, în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului. Aleșii au respins pe bandă rulantă amendamentele opoziției care a cerut mai mulți bani pentru educație, dar și reducerea TVA la 5% pentru carburanți, gaze naturale și energie.

Cele 70 de articole ale legii bugetului de stat pe anul viitor au fost aprobate fără prea multe dezbateri. Iar cei care au luat cuvântul să-și prezinte amendamentele au fost întrerupți deseori de președintele de ședință, social-democratul Daniel Suciu.

Legea bugetului de stat pe 2023 va primi joi votul final în Parlament.

Știrea inițială:

Parlamentul continuă, miercuri, dezbaterile la proiectele bugetului de stat şi bugetul asigurărilor sociale pe anul 2023.

Și-au înregistrat prezenţa la şedinţa plenului reunit 231 de deputaţi şi senatori.
Dezbaterile generale au avut loc marţi, iar miercuri vor fi dezbătute cele două proiecte pe articole şi pe fiecare ordonator de credite în parte, precum şi amendamentele.

Votul final urmează să fie dat miercuri după-amiază, la ora 16,00.

Birourile permanente reunite au decis ca la dezbaterea proiectului bugetului de stat să se aloce 1 minut pentru fiecare articol, 1 minut pentru fiecare amendament. Fiecare amendament va fi susţinut de un singur parlamentar. După epuizarea timpului alocat pentru fiecare articol, amendamente la acesta se supun votului pe calupuri, fără a se mai da cuvântul pentru susţinere. La anexe se va proceda în mod corespunzător, luând în considerare numărul amendamentelor la fiecare anexă şi totalul acestora.

Pentru dezbaterea pe articole a proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 s-a propus alocarea a 30 de minute. Dacă acest timp se epuizează, amendamentele se supun votului pe calupuri, fără a mai fi susţinute, a mai decis conducerea Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 10