SUTE DE AMENDAMENTE LA LEGEA BUGETULUI 2023

0
179

Proiectul bugetului pentru 2023 a ajuns ieri în Parlament, împreună cu mii de amendamente care s-au aflat pe mesele comisiilor de specialitate. Cel mai mare buget alocat ministerelor a fost cel de la Apărare, care a fost votat fără nicio propunere de modificare. Au fost contre pe tema pensiilor speciale și ale militarilor, s-au cerut bani mai mulţi pentru transportul public din Deltă sau pentru digitalizare. Și bugetul Ministerului Muncii a trecut de comisiile parlamentare de specialitate. A fost admisă o propunere de modificare venită de la parlamentarii din Forţa Dreptei, care vor ca de anul viitor alocațiile copiilor să crească la 300 de lei.

Parlamentarii AUR au depus peste 4.000 de amendamente la Legea bugetului. Proiectul bugetului pe anul viitor  a fost amendat și de USR, care a depus peste 500 de propuneri de modificări. Anul viitor, Guvernul mizează pe o creștere economică de 2,8 % și un Produs Intern Brut estimat la peste 1.550 de miliarde de lei. Statul  a estimat cheltuieli de peste 608 miliarde de lei.

Proiectul de lege pentru bugetul de anul viitor va fi supus votului în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului, joi, 15 decembrie.*

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 16 = 21