O NOUA TRANȘĂ PE CARDURILE SOCIALE

0
211

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a încărcat ieri o nouă tranșă de 250 de lei, cea de-a III-a, pe cardurile sociale oferite prin programul „Sprijin pentru România”. Valoarea totală a tranșei III se ridică la peste 590 de milioane de lei și ajunge la aproximativ 2,4 milioane de români. Sunt IV tranșe, în valoare totală de 1.000 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul acestui an.

Ministrul Marcel Boloș a anuntat ca încărcarea pe carduri a  tranșei IV de 250 de lei, se va opera inainte de sarbatorile de iarna, astfel incat beneficiarii sa isi poata face cumparaturile pentru Craciun. În continuare, până la jumătatea lunii noiembrie se vor emite și distribui cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării celei de-a doua tranșe, sau care au fost omiși din aceasta, însumând aproximativ 33.000 de persoane.

Pentru aceștia, încărcarea se va face pe parcursul lunii noiembrie. O posibilă excepție ar putea surveni în cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardul sau care nu au răspuns avizării reprezentanților Companiei Naționale Poșta Română, însă nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, iar sumele sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranșa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023. Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Pentru a putea afla suma disponibilă pe card și pentru alte informații beneficiarii trebuie să apeleze Serviciul Clienți al emitentului. De voucherele sociale beneficiază pensionarii din sistemul public de pensii și persoanele încadrate în grad de handicap, cu venituri lunare mai mici sau egale cu 1500 de lei, familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere și  familiile monoparentale, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei, dar și beneficiarii venitului minim garantat și persoanele fără adapost.

Separat de voucherele sociale oferite prin programul „Sprijin pentru România”, în luna noiembrie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va asigura livrarea unei noi tranșe de pachete cu alimente pentru persoane defavorizate. Pachetele conțin 34 de produse alimentare de bază, precum zahăr, făină, ulei și conserve.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + = 16