BLOCURI CONSOLIDATE SEISMIC

0
290

Nu mai puțin de 30 de blocuri din municipiul Buzău vor fi consolidate seismic și reabilitate termic, începând de anul viitor! Este vorba despre un proiect al Primăriei Buzău, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. La ultima ședință a Consiliului Local Municipal, edilul Constantin Toma a anunțat în ce stadiu se află acest amplu proiect de reabilitare depus spre finanțare la Ministerul Dezvoltării.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a mai anunțat o veste bună. Sunt șanse mari ca, tot prin Planul Național de Redresare și Reziliență, să fie atrase fonduri consistente și pentru reabilitarea blocurilor cu bulină din centrul orașului.

Cele 30 de blocuri care, începând din 2023, vor fi condolidate și reabilitate termic se află în aproape toate zonele orașului. Cele mai multe dintre acestea se află însă pe bulevardele Unirii și 1 Decembrie 1918.

De menționat că, spre deosebire de programul care presupune doar reabilitarea termică a blocuri, în acest caz, clădirile rezidențiale vor fi supuse și consolidării, pentru a putea rezista chiar în cazul unui cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 60 = 66