REGINA ELISABETA A II-A A MURIT! CHARLES AL III-LEA, NOUL REGE AL MARII BRITANII

0
256

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Noul rege este Charles, care va avea titulatura de regele Charles al III-lea. Potrivit protocolului, astăzi este convocat Consiliul special de ascensiune la tron, în care Charles este declarat noul rege. Apoi, premierul Liz Truss și guvernul participă la o audiență cu noul rege. În acest timp, sicriul cu trupul Reginei va fi adus cu trenul, de la Balmoral la Edinburgh.

Sâmbătă, trupul Reginei va ajunge la Londra, la Palatul Buckingham, unde va fi depus în Sala Tronului.

Regele Charles va începe apoi o vizita în cele patru națiuni ale Regatului – Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord.

Luni, sicriul reginei va fi dus la catedrala Westminster, unde va sta trei zile. Funeraliile vor avea loc peste 10 zile.

Drapelele Marii Britanii au fost coborâte în bernă. Și la Palatul Buckingham, steagul a coborât, în semn de doliu. Guvernul de la Londra a anunțat deja că perioada de doliu național este de 30 de zile.

Mesaje de condoleanțe au început să vină din toată lumea, de la președintele Ucrainei, de la cel al Franței și alți șefi de stat, printre care și președintele României, dar și de fostul președinte american Bill Clinton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

84 + = 93