SOLUȚIE INEDITĂ LA PROBLEMA URȘILOR

0
279

Urșii ajung tot mai des în satele locuite de oameni. În unele cazuri, în căutare de hrană, sălbăticiunile ajung chiar în gospodăriile localnicilor şi le omoară animalele. Pentru prevenirea și intervenția promptă în cazul unor astfel de incidente, Guvernul a adoptat, recent, o serie de reglementări, dând mână liberă autorităților locale să reacționeze la atacul sălbăticunilor. Din păcate, în județul Buzău, cele mai multe primării din zonele vizitate de urși nu au încheiat contracte de prestări servicii de intervenție imediată, cu medicul veterinar și cu gestionarii fondurilor de vânătoare.

Prefectul de Buzău, Daniel Țiclea consideră că soluția relocării urșilor, care a fost adoptată anul acesta în mai multe zone din țară, este ineficientă, fapt dovedit chiar în această vară.

În problema urșilor care fac ravagii în satele de munte, prefectul Buzăului propune o soluție cu totul inedită: relocarea urșilor în țările din vest unde această specie este pe cale de dispariție.

Pericolul ca urșii să ajungă în tot mai multe comunități buzoiene este real! De aceea, autoritățile buzoiene au înaintat adrese primăriilor din județ, pentru ca acestea să-și pregătească echipe de intervenție, formate din vânători și medici veterinari, care să ia măsuri rapide, dacă este cazul.

Conform recensământului animalelor efectuat în această primăvară, în județul Buzău sunt 1.133 de exemplare de urs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 25 = 34