AU UMILIT CAMPIOANA

0
207
Arhivă

Victorie spectaculoasă a handbalistelor de la SCM Gloria Buzău, miercuri seară, la Sala Sporturilor, în a doua etapă a Ligii Naţionale. Jucătoarele lui Adrian Chiruţ au reuşit o evoluţie senzaţională şi au îngenuncheat campioana Rapid București, cu un scor pe care puțini l-ar fi anticipat: 36-29. Cele două echipe au mers cap la cap până în minutul 26, moment în care Gloria s-a distanțat la 3 goluri, 16 la 13. Avantajul la pauză a fost chiar mai consistent, 18 la 14, iar fanii buzoieni simțeau deja o victorie detașată.

În a doua repriză, planul ofensiv pregătit de Chiruța a dat peste cap total apărarea campioanelor. Buzoiencele au marcat cu interii, cu extremele, cu pivotul, demonstrând că omogenitatea și chimia dintre jucătoare pot surclasa oricând valoarea individuală. Miza celor trei puncte a devenit aproape nulă în minutul 51, atunci când Buzăul se distanțase la 9 goluri, iar sala era în delir.

S-a încheiat 36 la 29, un scor memorabil, după o partidă care merită arătată nepoților. În urma victoriei de ieri, Gloria s-a instalat pe primul loc al Ligii Florilor, cu 6 puncte și un golaveraj pozitiv de 16 goluri. Pentru buzoience, urmează prima deplasare din această ediție de campionat, la Târgu Jiu, contra nou promovatei din localitate, un meci, cel puțin la prima vedere, extrem de ușor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =