REVIN ÎN PRIMA LIGĂ

0
292

Gloria Buzău revine în prima ligă de fotbal, după 15 ani. Formația din Crâng a învins clar, marți seară, pe teren propriu, Unirea Slobozia, cu 3-0, și și-a asigurat calificarea matematică în primul eșalon.

Chiar dacă ialomițenii erau deja promovați, buzoienii au dat ceva emoții propriilor suporteri. După ce a irosit câteva ocazii, Gloria a obținut un penalty, în minutul 24, însă Cristi Dumitru a ratat, șutând în bara transversală. Prima repriză s-a încheiat 0-0, scor la care formația buzoiană era deja calificată matematic în Superligă.

Golul de 1-0, care a declanșat bucuria pe stadionul din Crâng, a venit destul de târziu, în minutul 67. Sălceanu, intrat în teren după pauză, a avansat până aproape de careul advers și i-a pasat excelent lui Benzar, care a finalizat cu calm, din 7 metri. Odată spartă gheața, Gloria a mai înscris de două ori, prin Dandea după o fază fixă și prin același Benzar, în prelungirile partidei.

În urma acestui rezultat, Gloria Buzău a acumulat 48 de puncte, iar ultimul meci din play-off, de la Miercurea Ciuc, nu mai are nicio importanță. Buzoienii și-au asigurat matematic promovarea directă și vor juca din nou în prima ligă. După meci, jucătorii, staff-ul tehnic și suporterii au sărbătorit împreună promovarea, pe teren, la lumina focurilor de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 48 = 57