ANUNȚ FĂCUT DE PREȘEDINTELE CJ BUZĂU, PETRE EMANOIL NEAGU ȘI PRIMARUL CHIȘINĂULUI, ION CEBAN

0
395

Organizarea evenimentelor ,,Buzău Fest” și ,,Zilele Chișinăului” a reprezentat o bună ocazie pentru primarul Chișinăului, Ion Ceban, de a face o declarație în cadrul conferință de presă organizată de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. Mai exact, Ceban a precizat că a găsit soluţia juridică prin care filiala Radio România din Republica Moldova să poată continua în legalitate emisia sub denumirea de Radio Chişinău.
Precizarea vine în contextual în care solicitarea Radio Chișinău de a i se prelungi dreptul de folosință a acestei denumiri a fost respinsă la finele lunii mai de către Consiliul General Chișinău. Acest lucru a dus la un adevărat scandal, care l-a avut în centru pe primarul Chișinăului, Ion Ceban.
El a declarat azi, că responsabilitatea acestei decizii o poartă Consiliul General Chișinău. Totodată, Ceban a adăugat că dacă solicitarea în cauză va fi din nou respinsă la ședința de joi de aleșii Consiliul General Chișinău, atunci va convoca, lunea viitoare, Consiliul Primarului în care va decide peste capul aleșilor locali acordarea dreptului de folosință a toponimicului Chișinău până la încheierea mandatului său, în toamna anului viitor.
La rândul său, preşedintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a spus că a decis să se implice în rezolvarea acestei probleme după ce a văzut că anumite persoane din cadrul Consiliului General al municipiului Chişinău încearcă să profite politic de pe urma acestei decizii. ,,Profitând de prezența lui Ceban la Buzău, am încercat să aflu cât de întemeiate sunt acuzațiile care i se aduc, de-a dreapta și de-a stânga Prutului, cum că este filorus. Drept pentru care l-am rugat pe primarul Chișinăului să definească ceea ce se întâmplă în Ucraina din 24 februarie încoace. „E război, intervenție militară”. El a fost întrebat și care este poziția sa față de acest război: „Care poate să fie poziția unui om? Negativă. Extrem”, a declarat Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 87 = 93