BENEFICII ALE JOCULUI ÎN AER LIBER

0
292

În mod ideal, ar trebui să ne încurajăm copiii să fie cât mai activi, iar în acest sens, diferitele sisteme de joacă sunt variante perfecte pentru a-I determina pe copii să facă mișcare.

  1. Lumina solară

Lumina soarelui – chiar și cea din zilele cu nori – este esențială pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Creierul își reglează „ceasul interior” folosind indicii ușoare, astfel încât ieșirea în aer liber poate ajuta copiii să mențină un ritm sănătos de somn.

  1. Exercițiu fizic

Copiii ar trebui să fie activi o oră în fiecare zi, indiferent de tipul de sport pe care îl practică. Jocul în aer liber poate crește nivelul de activitate, ceea ce este, evident, un lucru bun. Copiii au nevoie de exerciții aerobe pentru o sănătate bună.

  1. Asumarea riscurilor

Copiii trebuie să-și asume unele riscuri. Este chiar util ca cei mici să învețe să își asume riscuri. Fie că vorbim de coborârea pe un tobogan sau de escaladarea unui sistem de joacă, cei mici învață, prin joc, să-și înfrângă temerile.

  1. Dezvoltarea abilităților de socializare

Copiii trebuie să învețe cum să lucreze în echipă. Ei trebuie să învețe să-și facă prieteni, cum să împărtășeacă și să coopereze, cum să trateze alte persoane. Copiii care petrec mult timp jucând afară sunt mai puțin stresați, mai concentrați și mai veseli.

  1. Prevenirea obezității

În sine, de unul singur, timpul în aer liber probabil nu previne obezitatea, dar este un prim pas spre un stil de viață mai activ și mai sănătos! Potrivit studiilor, pentru fiecare minut suplimentar de joacă în aer liber, un copil este cu 1% mai puțin supus riscului de a deveni obez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

45 + = 51