ÎNGRIJIREA TENULUI ÎN SEZONUL CALD

0
379

Vremea caldă vine cu o mulțime de provocări în ceea ce privește îngrijirea pielii. În sezonul cald crește activitatea glandelor sebacee. Acest lucru face ca pielea grasă să pară mai uleioasă, iar pielea uscată să se simtă aspră la atingere. Ce poți face, așadar, pentru un ten sănătos și frumos vara?

INVESTEȘTE ÎNTR-UN SER CU VITAMINA C

Vitamina C este excelentă pe tot parcursul anului, dar este mult mai importantă în sezonul cald. Motivul? Ajută la prevenirea hiperpigmentării, la îmbunătățirea aspectului liniilor fine și stimulează producerea colagenului. Aplică trei-patru picături pe pielea curată, înainte de hidratarea tenului.

HIDRATEAZĂ ZILNIC TENUL

Acum este momentul să renunți la acele creme onctuoase, bogate în ingrediente grase, precum untul de shea. În sezonul cald, pentru a preveni deshidratarea tenului, trebuie să-ți îngrijești pielea cu un produs cu o textură lejeră.

PROTECȚIA SOLARĂ

Ar trebui să-ți fie cea mai bună prietenă în sezonul cald. Alege un produs care are un spectru larg (între 30-50 SPF). Reaplică-l la fiecare trei ore dacă petreci toată ziua la soare, și nu uita ca, pe lângă mâini și picioare, să întinzi o cantitate generoasă de produs și pe gât, umeri, urechii.

ÎNDEPĂRTAREA CELULELOR MOARTE ESTE VITALĂ

Folosește un produs cu particule abrazive fine și nu exfolia tenul excesiv, deoarece riști să te confrunți cu erupții cutanate. Persoanele cu pielea sensibilă ar trebui să opteze pentru exfolianți blânzi, iar cele cu tenul gras trebuie să evite produsele care au alcool dentat, uleiuri esențiale.

REDU TIMPUL PETRECUT ÎN CADĂ

Între antrenamentele de zi cu zi, zilele petrecute la plajă și transpirația excesivă, mulți dintre noi facem duș mai mult de o dată pe zi în timpul verii. Totuși, specialiștii recomandă dușurile scurte, de patru până la cinci minute. Băile frecvente, lungi, cu apă care este prea caldă, pot duce la uscarea excesivă a pielii, ceea ce duce la inflamații și chiar la eczeme în sezonul cald.

NU UITA SĂ BEI MULTĂ APĂ

Hidratarea este întotdeauna importantă pentru pielea noastră, dar cu atât mai mult vara. Consumă cel puțin opt pahare de apă pe zi. Hidratarea poate ajuta și la accelerarea vindecării pielii cu arsuri solare, de exemplu.

ÎNDEPĂRTEAZĂ MACHIAJUL ÎNAINTE DE CULCARE

După curățarea bine a tenului, întinde un toner, pentru reechilibrarea pH-ului pielii și apoi aplică crema de noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

79 + = 86