NEMULȚUMITĂ DE MODUL DE ACCES ÎN SPITAL

0
230

Mai sunt încă persoane pe care coronavirusul nu le sperie, deși pandemia a făcut și încă mai face nenumărate victime. Este și cazul unei femei din Rm Sărat, care este nemulțumită de modul în care se realizează accesul pacienților în Spitalul Municipal. Ea spune că, luni dimineață, s-a prezentat pentru a primi asistență medicală din partea Cabinetului Ortopedie, dar a renunțat la consult, fiind nevoită să aștepte la coadă, pentru a fi mai întâi testată pentru Covid-19. Râmniceanca este contrariată că la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat încă se mai realizează testarea pacienților, chiar dacă România a ieșit din starea de alertă.

Femeia declară că nu vrea să fie testată doar pentru a avea acces în unitatea medicală și nici nu dorește să aștepte afară, în frig, pentru a putea fi consultată de medici. Reprezentanții Spitalului Municipal Râmnicu Sărat afirmă că testarea pentru Covid este o procedură adoptată la nivelul unității medicale pentru pacienții care se adresează camerelor de gardă, tocmai în ideea de a elimina posibilitatea transmiterii virusului.

Directorul medical al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat mai spune  că în curtea spitalului au fost ampalsate două containere, pentru a facilita testarea pacienților care se adresează unității medicale. Într-unul dintre containere se realizează testarea, iar în celălalt oamenii pot așteapta până le vine rândul.

În policlinica Spitalului, pacienții pot intra fără testare Covid-19, doar completând un formular. Pacienții care vor să se adreseze Cabinetului de Ortopedie, trebuie să anunțe acest aspect la triaj, pentru că acest compartiment se află în incinta Spitalului. Medicii atrag atenția că trebuie să fim în continuare prudenți și să respectăm toate regulile de igienă și protecție împotriva Covid-19, deoarece pandemia de coronavirus încă nu s-a încheiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =