PROGRAM RELUAT DUPĂ 3 ANI

0
1551

Programul prin care oamenii nevoiași primesc pachete cu produse alimentare și nealimentare, achiziționate din fonduri europene se reia după aproape 3 ani, în care a fost sistat. Într-o primă etapă, înainte de sărbători, vor fi distribuite doar materialele de igienă-detergent, pastă de dinți, săpun sau șampon, urmând ca acestea să ajungă doar la beneficiarii venitului minim garantat și ai alocațiilor pentru susținerea familiei. De altfel, este pentru prima dată când în cadrul programului sunt acordate astfel de produse de igienă personală.

Deși le-ar fi fost de mai mult folos, acum în perioada sărbătorilor de iarnă, produsele alimentare nu vor fi distribuite decât începând de anul viitor. La început, programul a funcționat perfect, alimentele fiind ca o mană cerească pentru persoanele fără venituri. Oamenii primeau cutii cu alimente în care se regăseau  1 kg de făină, 2 kg de mălai, 2 litri de ulei, 1 kg zahăr și unul de orez, dar și paste făinoase, fasole și două conserve de carne sau pate de ficat.

Autoritățile spun că programul a fost sistat din cauza contestațiilor care au blocat atribuirea contractelor de livrare a produselor alimentare. Legea spune că oamenii ar fi trebuit să primească ajutoare de două ori pe an. Astăzi, în municipiul Buzău sunt așteptați primii beneficiari sa își ridice  produsele de igienă, de la depozitul de lângă Sala Sporturilor. Potrivit reprezentanților Direcției de Asistență Socială Buzău, au fost pregătite 1.535 de pachete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

70 + = 72