Percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Călăraşi, la locuinţele mai multor persoane

0
1122

Poliţiştii efectuează 18 percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Călăraşi, la locuinţele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de 2.800.000 de lei, prin activităţi ilicite cu ţigarete şi tutun, 14 mandate de aducere urmând să fie puse în executare.

Din cercetări au reieşit indicii că, începând din anul 2016, membrii unei grupări ar fi desfăşurat ilegal activităţi de preluare, desfacere, deţinere, depozitare şi vânzare de ţigarete şi de tutun mărunţit, prelucrat cu ajutorul unor instalaţii artizanale, potrivit Agerpres.ro.

Ulterior, produsele accizabile ar fi fost comercializate de membrii reţelei pe raza judeţului Călăraşi sau în judeţele limitrofe, prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită fiind de 2.800.000 de lei.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat.

Poliţiştii vor pune în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul IPJ Călăraşi, pentru audieri.

Percheziţiile sunt efectuate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Sursa Agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rezolvă Captcha 69 + = 75