NOI CAZURI DE RUJEOLĂ

0
998

 

Zi de zi, apar noi cazuri de rujeolă în Buzău. Medicii epidemilogi sunt în alertă încă de la începutul anului, de atunci fiind depistate 48 de cazuri rujeolă, majoritatea confirmate, în comunităţile de romi din judeţ. Îmbolnăvirile au apărut la persoane care nu s-au vaccinat deloc.

Institutul Național de Sănătate Publică a prezentat o ultimă situație cu cazurile de rujeolă nou apărute în țară, în perioada 09 – 13 aprilie 2018. În acest interval au fost raportate 199 de cazuri nou confirmate, în București și în 19 județe ale ţării, printre care şi Buzăul. Cazurile confirmate recent provin din comunităţile de romi din judeţ, iar îmbolnăvirile au apărut la persoane care nu s-au vaccinat deloc. În municipiul Buzău, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în cartierul Simileasca.

Cum există riscul apariţiei unei epidemii de rujeolă, autoritățile sanitare buzoiene au decis să restricționeze accesul vizitatorile în spitale. Există însă și secții unde accesul este total interzis.

Potrivit specialiştilor, rujeola sau pojarul poate duce la complicaţii grave cum ar fi encefalită, pneumonia sau infecţii ale urechii. Vaccinul împotriva rujeolei protejează însă copiii împotriva acestei boli. În România, imunizarea a fost introdusă în 1979, însă doar 9 din 10 părinţi își vaccinează copiii. În prezent, copiilor se administrează trei doze de ser: la nouă luni, la un an şi la cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 34 = 42