Un nou weekend cu proteste

0
368

 

Câteva sute de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piața Victoriei, pentru a protesta față de modificările la legile justiției susținute în Parlament de majoritatea PSD-ALDE. Manifestații de amploare mai redusă au avut loc și în Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu și Craiova.

„Ne-am săturat cât ne-ați furat”, „Justiție, nu corupție”, „Firea, demisia” și „Firea, nu uita, asta nu e piața ta”, „Rezistăm, nu cedăm”, „PSD, ciuma roșie”.

Asta a stat scris pe pancartele purtate de manifestanți, alături de alte mesaje cum ar fi „Toți pentru justiție”, „Nu-s vândut, nici rebel, sunt cetățean”, „Unica soluție, altă constituție”.

Și în orașele mari din țară au avut loc proteste, aproximativ 700 de persoane din Brașov, Cluj-Napoca, Craiova și Sibiu manifestându-și nemulțumirea față de modificările legilor justiției și strigând împotriva social-democraților.

 

La Braşov un număr de 200 de persoane au protestat în fața Prefecturii și în Piața Sfatului din municipiul Brașov. De la  ora 18,00 oamenii s-au adunat în fața Prefecturii, unde, timp de o oră și jumătate, au scandat lozinci împotriva Guvernului și a Coaliției PSD-ALDE, au fluierat din vuvuzele, au bătut în tobe, au fluturat steaguri tricolore și au scandat: ”PSD-ciuma roșie”, ”Hoții, Hoții”, ”Demisia”, ”Cei corupți și condamnați să plece de la guvernare”, ”Dreptate, Lustrație, Justiție”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu vrem să fim o nație de hoți”,”Dragnea și acoliții să ne lase în pace”.

La ora 19,30, manifestații au plecat în marș în Piața Sfatului, pe strada Republicii.

În fața coloanei de manifestanți, câteva zeci de protestatari au purtat un steag tricolor de mari dimensiuni, pe care l-au desfășurat în Piața Sfatului în timp ce au cântat „Deșteaptă-te Române”.

În jurul orei 20,00 protestul s-a încheiat fără incidente.

Şi la Cluj  au protestat aproximativ 200 de persoane au protestat, duminică seară, începând cu ora 18,00, în zona centrală a municipiului, lângă Monumentul Memorandiștilor, împotriva modificărilor care vizează legile justiției.

Protestatarii au purtat bannere și pancarte cu inscripții, precum „De Crăciun nu colindăm, De Crăciun noi protestăm”, „Așa nu se mai poate! Ori ei, ori noi”, „Când injustiția devine lege, rezistența devine datorie”, „Toți pentru justiție”.

De asemenea, protestatarii au scandat „Demisia”, „PSD, ciuma roșie”, „DNA să vină să vă ia”, „Hoții”, „Justiție, nu corupție”, „Dragnea nu uita, așteptăm și cartea ta”, „București, nu uita, Clujul e de partea ta”.

După ce au protestat lângă Monumentul Memorandiștilor, manifestanții au pornit într-un marș prin zona centrală a orașului.

Alte câteva zeci de persoane au protestat, la Craiova, mărșăluind prin centrul orașului și prin fața sediului PSD Dolj.

Protestatarii au fluturat steaguri tricolore, au purtat pancarte pe care era scris „Toți pentru justiție” și au suflat în vuvuzele.

Pe timpul marșului, manifestanții au strigat împotriva PSD și a liderilor social-democrați: „Veniți cu noi, vă fură și pe voi”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”, „Justiție, nu corupție!”, „Altă întrebare, Dragnea la închisoare!”, „Hoții, hoții!”, „Guvern de hoți și de mafioți!”, „DNA să vină să vă ia!”.

Şi la Sibiu au fost aproximativ 200 de persoane care au protestat timp de trei ore, mărșăluind din centrul Sibiului, pe două din principalele bulevarde ale orașului.

Participanții la mitingul autorizat au cerut demisia Guvernului și au scandat lozinci precum „PSD, ciuma roșie!”, „România, trezește-te!”, „Nu stați la căldură, și pe voi vă fură!”, „Nu plecăm, rezistăm!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here