IMPRESIONAŢI DE PARADĂ

0
896

 

Mii de persoane au participat, în această dimineață, la festivitățile organizate la Buzău cu ocazia Zilei Naționale a României. Chiar dacă parada militară n-a mai avut grandoarea din ultimii ani, participantii s-au arătat încântați să-i vadă echipați de luptă pe militari, jandarmi, pompieri și polițiști. Militarii i-au impresionat pe buzoieni și printr-un exercițiu de îndemânare a armei.

Bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Buzău a fost luat cu asalt, încă de la primele ore ale dimineţii, de către mii de persoane, de toate vârtele. Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă în cinstea eroilor căzuți la datorie și a continuat cu depunerea de coroane și jerbe de flori. Ceremonialul a continuat cu discursurile autorităţilor locale, printre invitați aflându-se și ministrul culturii, Lucian Romașcanu.

Garda Batalionului de Geniu a oferit privitorilor un spectaculos exerciţiu de îndemanare cu arma.

În acest an, parada militară n-a mai avut grandoarea din ultimii ani, din cauză că a lipsit tehnica de luptă. Aproximativ 600 de militari, gata echipați pentru luptă, au mărșăluit prin fața buzoienilor prezenți la eveniment.

Anul viitor, cu ocazia Sărbătoririi Centenarului Marii Unirii, festivitățile vor avea o amploare mult mai mare decât cele de astăzi, la manifestari urmând să fie angrenată tehnică de luptă terestră si aeriană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =