UN PROIECT CE BATE PASUL PE LOC

0
218

Proiectul de realizare a unei variante ocolitoare care să elimine trecerile de la nivel cu calea ferată din zona Vernești, bate pasul pe loc. Anunțat în urmă cu mai bine de un an, investiția se află, în prezent, în faza documentaţiei tehnice.

Proiectul din localitatea Vernești se va realiza prin intermedul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă și presupune construcția unei șosele ocolitoare, astfel încât şoferii să nu mai aştepte minute bune în faţa barierei aflate la nivel cu calea ferată. Pentru a intra în linie dreaptă cu noua lucrare, este nevoie de exproprierea unor terenuri.

Drumul naţional 10 traversează arealul Buzău – Verneşti – Hărman, iar calea ferată este reprezentată de magistrala CFR 504 Buzău – Nehoiaşu. Realizarea acestei rute ocolitoare este imperios necesară, pe de o parte pentru a mai decongestiona traficul din zonă, iar pe de altă parte pentru a oferi posibilitatea ambulanțelor și mașinilor de pompieri să ajungă în timp util la solicitări. Nu puține au fost cazurile în care vieti și bunuri au fost pierdute din cauza acestui impediment rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 51 = 56