STUDIU: ROMÂNII SUNT PESIMIȘTI CU PRIVIRE LA VIITORUL ȚĂRII

0
120

Românii sunt destul de pesimiști când vine vorba de viitorul României, arată datele unui studiu realizat de INSCOP.

Puțin peste o treime dintre români cred că țara noastră este pe drumul cel bun. Majoritatea, adică peste două treimi, încă sunt pesimiști în legătură cu viitorul României. Și, motivele de îngrijorare nu sunt deloc de neglijat. Pe prima poziție se află teama de conflict sau război, cu puțin peste o treime dintre români îngrijorați de această posibilitate.

Pe locul al doilea, și deloc surprinzător, este creșterea prețurilor, care frământă 28,6% dintre români. Iar această îngrijorare este cu atât mai pertinentă când privim la coșul de cumpărături și la facturile care nu încetează să crească.

Nu în ultimul rând, starea de sănătate a devenit o preocupare majoră pentru 18,5% dintre noi, un semnal clar că sănătatea, mai mult ca oricând, este pe buzele tuturor.

Interesant este faptul că, față de acum un deceniu, românii sunt mai îngrijorați de scumpirile traiului și de problemele de sănătate. În schimb, diminuarea veniturilor și pierderea locului de muncă, care odinioară ocupau un loc fruntaș în topul îngrijorărilor, acum își pierd din greutate în contextul actual, marcat de frica de război.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research. Datele au fost culese în perioada 12 – 20 aprilie, prin metoda CAȚI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative  pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 40 = 50