CASA DE OASPEȚI SI GRAJDURILE, DIN PARCUL MARGHILOMAN, APROAPE DE INAUGURARE

0
200

Reabilitarea fostelor „grajduri ale lui Marghiloman”, din Parcul Marghiloman va fi încheiată la sfârșitul acestei săptămâni. Lucrările de modernizare la clădirea monument istoric au ajuns la final, urmând a fi recepționate. După inaugurare, două dintre clădirile ce compun „grajdurile lui Marghiloman” vor servi drept spațiu expozițional, iar un imobil, cu 8 camere, va primi ocazional câțiva cai și ponei, cu care se vor face, precum odinioară, plimbări pe aleile din parc.

Tot în această săptămână va fi finalizată și cealaltă clădire monument istoric, “Casa de Oaspeți”, care, odinioară a găzduit-o și pe Regina Maria. Potrivit proiectului, la parterul “Casei de Oaspeți”, vor fi amenajate o cafenea și un mic restaurant, bucătărie și recepție, iar la etaj și mansardă, șase unități de cazare în regim hotelier de patru stele.

„Grajdurile lui Marghiloman” vor fi administrate de Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman. În privința hotelului, Primăria Buzău ia în calcul, atât posibilitatea de a fi administrată tot de Centrul Cultural, cât și varianta de a intra în administrarea unui hotelier experimentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 83