NOI RECORDURI DE VITEZĂ PE DN 2 E 85

0
154

DN2 E 85   numit și „Drumul Morții” s-a dovedit din nou a fi și unul pe care șoferii sunt tentați să apese pedala de accelerație, mai mult decât este legal.

Numai într-o singură zi, poliţiştii buzoieni au constatat 143 de abateri la regimul vitezei şi au reţinut în vederea suspendării 21 de permise de conducere. În ziua de vineri, timp de 24 de ore, poliţiştii au acţionat coordonat în cadrul acţiunii specifice Speed Marathon, pentru reducerea numărului de accidente rutiere ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării vitezei.

Cea mai mare viteză – 194 km/h – a fost înregistrată de un echipaj care a acționat pe DN2E85, în afara localității Racovițeni, la volanul mașinii respective aflându-se un  buzoian de 37 de ani.

Recordul de viteză în localitate a fost adjudecat de un şofer, în vârstă de 36 ani, din București, a cărui maşină a fost înregistrată cu 122 km/h în timp ce rula pe DN2E85, în Mihăilești.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 649 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Pe lângă amenzile ce le-au fost aplicate, împotriva a 117 „vitezomani” a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile sau 120 de zile, după caz, după ce maşinile lor au depăşit cu peste 50 km/h (108 situaţii), respectiv 70 km/h (9 situaţii) limita de viteză maximă admisă pe tronsoanele pe care se deplasau.

Au fost folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, acestea fiind amplasate în sistem „cascadă”, în special în zonele unde se înregistrează cele mai mari valori de trafic.

Polițiștii atrag din nou atenția că viteza poate ucide și recomandă șoferilor să

circule cu prudenţă, cu viteză adaptată permanent condiţiilor de drum și de trafic.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

74 + = 78