“BUZĂUL CITEȘTE”, UN PROIECT EDUCAȚIONAL DE SUCCES

0
129

Primăria Municipiului Buzău prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” organizează astăzi Concursul „Buzăul citește”,  la Centrul „Iazul Morilor”.

Concursul face parte din proiectul „Buzăul citește”, un proiect de educație și lectură, inițiat și susținut de Primăria municipiului Buzău din anul 2021.

Concursul „Buzăul citește” este de tip „quiz” (întrebări și răspunsuri) din cărțile pe care elevii le-au primit la finalul anului școlar 2023, pentru lectura de vară, din partea Primăriei municipiului Buzău, în cadrul aceluiași proiect.

La concurs s-au înscris 14 echipe, din care fac parte elevi de vârste diferite din învățământul primar (clasele a III-a și a IV-a), gimnazial (clasele a V-a și aVI-a) și liceal (clasele a IX-a) din municipiul Buzău.

Scopul organizării acestui eveniment este cultivarea interesului pentru lectură, precum și încurajarea lucrului în echipă, deprinderea spiritului de fair-play într-o competiție, promovarea interesului pentru cărți în rândul copiilor și tinerilor ca fiind o ocazie perfectă pentru a se exprima și a se afirma.

Fiecare echipă câștigătoare la categoria sa va aduce ca premiu în unitatea de învățământ un frumos colț de lectură, complet amenajat cu 1 bibliotecă, 1 lampadar, 10 fotolii puf, 1 covor, 1 fotoliu de lectură, 1 suport de cărți  și 100 de cărți (dicționare, enciclopedii, atlase, cărți de ficțiune), oferite de Primăria municipiului Buzău.

De asemenea, toți copiii participanți, indiferent de clasament, vor primi un dar educațional.

În cadrul festivității de premiere, domnul Constantin Toma, Primarul municipiului Buzău va înmâna diplomele și premiile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

84 + = 85