PRIMARUL DIN COCHIRLEANCA, PLASAT SUB CONTROL JUDICIAR

0
225

Primarul comunei Cochirleanca, Nicolae Stancu, și viceprimarul localității, Enache Dumitru, au fost plasați sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Decizia a fost luată de un magistrat al Judecătoriei Râmnicu Sărat care a analizat propunerea de arestare preventivă formulată de organele de anchetă judiciară.

Cei doi sunt acuzați de eliberarea de deșeuri în spații neautorizate, instigare la incendierea acestora, îngroparea deșeurilor, contaminarea apelor subterane cu substanțe toxice provenite de la deșeuri, punerea în funcțiune a instalațiilor de canalizare și epurare, fără autorizație.

Anchetatorii au descins, săptămâna trecută, la Primăria Cochirleanca, dar și la locuința primarului, în urma unor plângeri ale cetățenilor din comuna buzoiană. Sesizările arătau că primarul Nicolae Stancu ar fi coordonat activități de colectare, incendiere și îngropare a deșeurilor, dar și că rețeaua de canalizare amenajată în comună este nefuncțională. Ca urmare, au existat deversări de dejecții pe terenuri virane, dar și pe ulițele comunei.

Nu în ultimul rând, ancheta vizează faptul că stația de epurare în care s-au investit sume importante este nefuncțională, iar apele uzate în loc să fie epurate sunt deversate pe terenuri din vecinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 64 = 73