PRIMĂRIA BUZĂU EXECUTATĂ SILIT

0
430

Războiul dintre Primăria Buzău și polițiștii locali provoacă pagube serioase în bugetul administrației locale. Primăria Buzău a fost executată silit, după ce ani întregi nu a plătit daunele morale stabilite de instanță. Este vorba despre procesul deschis de polițiștii locali, după ce municipalitatea a încercat să disponibilizeze 180 de angajați. Instanța a decis ca fiecare polițist local din Buzău să primească suma de 2.500 lei, daune morale. Sumele nu au fost însă achitate, așa că primăria este bună de plată. Acest subiect a fost discutat și în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal Buzău.

Reprezentanții Primăriei au precizat că suma datorată se ridică la peste 600 de mii de lei și reprezintă cumulul dintre suma de 2500 de lei, atribuită ca daune morale fiecărui polițist local, înmulțită cu 242, reprezentând numărul polițiștilor.

Primarul Constantin Toma consideră că buzoieni au plătit, de-a lungul anilor, sume consistente pentru plata polițiștii locali.

Mai mult, tot printr-o decizie a instanței de judecată, Primăria Buzău este obligată să plătească peste 700.000 de lei și unei firme de construcții, care s-a ocupat de reabilitarea unor clădiri de la Liceul Henri Coandă. Suma reprezintă penalități de întârziere la plata lucrărilor executate, conform contractului.

Primarul Constantin Toma a explicat că plățile s-au făcut cu întârziere din cauză că banii nu au fost virați la timp de ministerele prin care a fost finanțat proiectul.

Dacă Primăria Buzău va fi obligată să plătească aceste penalități, suma ar putea fi totuși recuperată de către administrația locală de la Ministerul Dezvoltării, care nu a plătit la rândul său sumele solicitate de către primărie pentru alte proiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =