,,BOLNAVUL ÎNCHIPUIT”, O NOUĂ PREMIERĂ

0
260

Teatrul ,,George Ciprian” din Buzău propune publicului o nouă premieră. Este vorba despre spectacolul „Bolnavul Închipuit”, de Moliѐre, care va avea loc, miercuri, 27 martie, de la ora 19.00. Pentru că această reprezentație este sold out, teatrul a pus deja în vânzare bilete și pentru cea de-a doua reprezentație, pentru data de 5 aprilie, de la ora 19.00. Spectacolul ,,Bolnavul Închipuit” este regizat de Daniel Bucur și este ultima creație a lui Molière.

Din distribuția spectacolului fac parte și actori care au jucat în alte premiere ale teatrului buzoian: ,,Chirița în provinție” și „William Shakespeare, opere complete, varianta prea scurtată”. Spectacolul este încărcat de trăiri efervescente, dorințe ascunse și emoții puternice. Punerea în scenă a piesei a fost o provocare pentru regizor în contextul în care nu este o redare ad literam a textului original.

Piesa este construită în jurul conflictului care-i pune pe de o parte pe Beline, mama vitregă și pe Argan, bolnavul închipuit, și pe de altă parte pe Angelique), fata sa și pe Toinette slujnica cea isteață. Actorul Cristi Martin, cel care–l joacă pe Beline – bolnavul închipuit, spune că se recunoaște cumva în personajul său. El recunoaște faptul că o experiență personală l-a făcut să-l înțeleagă și mai mult pe eroul piesei.

Piesa se anunță a fi o comedie cu cântece și dansuri, o adevărată explozie de mișcare, muzică și de umor. Acțiunea se petrece în timpul carnavalului și asta marchează imagistic, muzical, dar și conceptual montarea. Totul nu e decât un joc, serios și asumat, dar totuși un joc, într-un uriaș carnaval al vieții. Situațiile comice și „măștile” se succed într-un carusel cromatic antrenant, viu, ritmat, nelăsând nici o clipă spectatorii „să respire’’. Tempoul este susținut, iar replicile sunt scurte și percutante.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 61 = 67