UN PLAN URBANISTIC ZONAL CONTROVERSAT

0
312

Reprezentanții Stațiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău trag un semnal de alarmă privind un nou Plan Urbanistic Zonal al municipiului, care cuprinde și soluții pentru fluidizarea traficului în zona de nord a orașului, acolo unde ar urma să se dezvolte un nou proiect imobiliar.

Potrivit noului plan, lansat în dezbatere publică de Primăria Buzău, cel puțin trei noi artere, care ar urma să asigure accesul către noile construcții, ar trece prin centrul unității de cercetare.

Reprezentanții Stațiunii consideră că unitatea care produce semințe și răsaduri pentru întreaga țară, ar fi în acest fel extrem de afectată și cer să fie găsite alte soluții, astfel încât traficul să nu fie mutat printre serele și culturile cercetătorilor.

Reprezentanții Primăriei Buzău susțin însă că planul propus de arhitecți nu va fi pus în aplicare niciodată, tocmai pentru că ar afecta stațiunea de cercetare buzoiană. Planul Urbanistic Zonal propus spre dezbatere va ajunge, în perioada imediat următoare, spre aprobare, în Consiliul Local Municipal Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 21 = 27