MISIUNE CONTRACRONOMETRU, CU FINAL FERICIT

0
318
Sursa foto:ISU Buzău

O femeie din Lopătari a născut într-o ambulanță SMURD din Buzău, imediat după ce paramedicii au început drumul cu ea spre spital.

Ionuț, Răzvan și Manuel au fost chemați, prin 112, la o misiune diferită de altele, mai ales prin prisma zonei izolate în care era imperios necesar să ajungă: Plaiu Nucului, din Munții Buzăului. Drumul a fost extrem de dificil, fiind greu de parcurs, ceață și întuneric. Pentru a câștiga timp, au stabilit să se întâlnească pe traseu cu ambulanța SMURD din Beceni. Cei trei au preluat femeia și a urmat o cursă contracronometru.

Situația a fost complicată, mai ales că micuțul avea cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului. În ajutorul lor a venit și un asistent coordonator de la Serviciul Județean de Ambulanță, care a ținut legătura telefonic cu personalul SMURD. Copilul a venit pe lume. Ionuț l-a susținut pe micuț, iar Răzvan și Manuel au reușit îndepărtarea cordonului ombilical din jurul gâtului.

La scurt timp după naștere, micuțul și mama sa au fost preluați de un alt echipaj, de la SAJ și duși în siguranță la Maternitatea Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =