APROAPE DE COPIII CU PĂRINȚII PLECAȚI ÎN STRĂINĂTATE

0
251

,,E mai important ce lași în urmă, decât ce trimiți înapoi,, este o campanie de informare, inițiată, la începutul acestui an, de Direcția de Asistență Socială din Râmnicu Sărat. Acțiunea are în centru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Pentru a preveni situațiile de risc, părinții trebuie să colaboreze cu instituțiile abilitate.

Părinții care vor să plece la muncă în străinătate trebuie să anunțe autoritățile și să desemneze persoane responsabile în grija cărora vor lăsa copiii. La fiecare început de an școlar, Direcția de Asistență Socială solicită unităților de învățământ informații cu privire la numărul și situația minorilor.

Deși legea privind protecția copilului prevede că părintele care urmează să părăsească țara are obligația să notifice instituțiile statului, sunt și persoane care nu cunosc obligațiile care le revin.

În prezent, aproximativ 130 de copii din municipiul Râmnicu Sărat au părinții plecați la muncă în străinătate. Minorii au rămas acasă în grija bunicilor sau a rudelor apropiate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 71