VIZITE TOT MAI DESE ALE URȘILOR ÎN LOCALITĂȚILE BUZOIENE

0
436

Urșii sunt prezenți tot mai des în satele din județul Buzău. O arată cel mai clar numărul misiunilor de alungare a urșilor la care au participat jandarmii buzoieni în 2023. Anul trecut, au fost peste 300 de intervenţii al echipajelor de jandarmerie pentru alungarea animalelor sălbatice, sau pentru patrularea în zonele în care acestea au fost observate. Așa se face că alungarea urșilor a fost practic o activitate aproape zilnică la Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău.

Urșii s-au înmulțit atât de mult, încât aceștia au devenit o prezență constantă nu doar în localitățile de munte, ci și în cele mult mai joase, chiar și la câțiva pași de municipiul reședință de județ.

Intervenția jandarmilor buzoieni a fost una dificilă în contextul în care cel mai des urșii erau semnalați pe timpul nopții.

În luna februarie a acestui an, urșii au dat 5 atacuri în comunele  Berca, Scorțoasa, Chiliile, Cernătești și Blăjani. Și, de parcă nu era de ajuns, mai nou, oamenii din Scorțoasa, Odăile și Lopătari au parte de atacuri și din partea lupilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =