MODERNIZAT…ABIA DIN 2025!

0
249

Se modernizează, dar …mai durează. Este vorba despre șoseaua care leagă Drumul Național 10 de obiectivul turistic Vulcanii Noroioși. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu spune că cel mai probabil refacerea drumului va începe abia din 2025. Până la demararea efectivă a lucrărilor, Consiliul Județean Buzău se va ocupa de întreținerea șoselei, adică de astuparea gropi sau de alte reparații urgente.

9 firme de construcții, atât din țară, cât și străinătate, au depus oferte pentru reabilitarea tronsonului de drum județean.

Valoarea proiectului de reabilitare a tronsonului, lung de 14,5 kilometri, ce leagă Drumul Național 10 de Vulcanii Noroioși este de aproximativ 95 de milioane de euro și se realizează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Cota de confinanțare a Consiliului Județean Buzău este de circa 30 de milioane de euro. Lucrarea va consta în consolidarea malurilor, executarea de poduri, dar şi lucrări pentru drenaj, intervenţii necesare în contextul traversării unor zone cu predispunere la alunecări de teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 89 = 99