STUDIU: COPIII CARE STAU CU ORELE ÎN FAȚA ECRANELOR PIERD PESTE 1000 DE CUVINTE

0
253

Copiii care folosesc excesiv dispozitivele electronice – precum telefonul, tableta, sau televizorul – învață să vorbească mai târziu și cunosc mai puține cuvinte decât ar trebui la vârsta lor.

Este semnalul de alarmă pe care îl trag atât specialiștii de la noi, cât și cei din străinătate.

Potrivit unui studiu recent copiii de trei ani sunt expuși la ecrane în medie timp de trei ore pe zi. Astfel, pierd peste o mie de cuvinte, pe care le-ar fi putut auzi de la părinți, și sunt lipsiți de aproape 200 de conversații.

Un studiu realizat recent în Australia, la care au participat copii, cu vârsta  de până la 3 ani din 220 de familii, arata cum sunt afectaţi cei mici de expunerea la ecranele dispozitivelor electronice.

Lipsa interacţiunii cu părinţii s-a observat cel mai bine atunci când copiii au ajuns la trei ani.
De pildă, în timpului unui singur minut petrecut de copil în fața ecranului acesta nu aude șapte cuvinte rostite de părinte.

Iar în 3 ore petrecute, în medie, în fața ecranului, copilul pierde aproape 200 de conversații cu adulții, adică peste 1100 de cuvinte.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătății, copiii de trei ani nu ar trebui să petreacă mai mult de o oră pe zi în fața unui ecran. O oră echivalează, spune organizaţia, cu pierderea a 397 de cuvinte rostite de adulți și 68 de conversații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here