ANGAJAȚII PRIMĂRIILOR DE COMUNE INTRĂ ÎN GREVĂ

0
252

Vor fi proteste, de luni, în peste 1200 de primării de comune. Angajații din administrația locală cer salarii mai mari. Liderii sindicali spun că de 6 săptămâni Guvernul promite că va găsi soluții… dar acestea nu au mai apărut.

Liderul Sindicatului Salariaţilor Comunelor şi Oraşelor din România – SCOR, Dan Cârlan, spune că angajații din primăriile de comune au avut suficientă răbdare. Guvernanții le-au promis creșteri de salarii – cu 500 de lei brut.

Sunt aproape 60 000 de angajați, ceea ce înseamnă un impact bugetar de 300 de milioane de lei, calculat și cunoscut de Ministerul Finanțelor.

Angajații din primăriile de comune vor face grevă de avertisment de două ore, zilnic, întreaga săptămână. În restul programului, vor fi în grevă japoneză, prin metoda excesului de zel. Adică, la ghișeu ar putea să fie mult mai meticuloși și mai atenți la verificarea documentelor sau vor rezolva solicitările în termenul maxim permis de lege. Spre exemplu, pentru unele solicitări, termenul poate fi de 15 sau 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 59 = 69